Preporučujemo
Home / FRONT / Upoznaj Zonkey -Hibridnu Životinju 

Upoznaj Zonkey -Hibridnu Životinju 

Upoznajte novu vrstu hibridne životinje pod nazivom Zonkey.

Zonkey je je naziv hibridne životinje nastala parenjem dvije različite životinje koje pripadaju istoj genetičkoj grupi. Naprimjer ukrštanjem (parenjem) zebre i konja dobijamo novu hibridnu životinju zonkey kojeg zovemo zebrasti magarac. Ako uparimo zebru i konja onda nastaje zonkey kojeg nazivamo zebrasti konj.
Večina ovih životinja se ne može pronači u divljini (prirodnom okruženju) ali se mogu vidjeti u zoološkim vrtovima većih gradova Evrope. Jedan takav primjerak je i IPPO kojeg vidite na slici a on se nalazi u Itliji.
Postoje samo tri primjerka Zonkey-a kojeg možemo nači u prirodnoj sredini i oni se nalaze u istočnoj Africi. Ovi primjerci se hrane travom, biljkama i voćem. Po svojoj naravi hibridi su divlji. Iako je magarac pitoma životinja koju ljudi koriste u svakodnevnom životu, zebra nije pitoma i prilikom ukrštavanja ove dvije vrste hibrid zadržava svoju divlju narav.
Zanimljivo je da ova hibridna životinja može živjeti između 15 i 25 godina i njeni neprijatelji su hijena, lav i leopard.

Check Also

HTML Za Osnovce