Preporučujemo
Home / Review / Review: toni milun

Review: toni milun

z Hrvatske nam dolazi sjajan edukativni portal posvećen matematici. Zagrebčanin Toni Milun svoje znanje matematike pretvara u video lekcije i djeli sa učenicima osnovnih i srednjih škola ali i sa studentima. Za rezultat imamo YouTube kanal sa više od 10 miliona pregleda.  Spličanin po porijeklu a zagrebčanin po…

www.tonimilun.com

Jednostavnost pristupa sadržaju
Kvaliteta zvuka i videa (HD)
Razumljivost lekcija
Kvizovi / testovi / vježbe
Prilagođenost učenicima iz BiH
Cijena: Besplatno
Dizajn websajta

UKUPNO

OCJENITE I VI OVAJ EDUKATIVNI PORTAL. KLIKNITE MIŠEM NA ZVIJEZDICE ISPOD RIJEČI UKUPNO !!!

User Rating: 4.43 ( 6 votes)
Iz Hrvatske nam dolazi sjajan edukativni portal posvećen matematici. Zagrebčanin Toni Milun svoje znanje matematike pretvara u video lekcije i djeli sa učenicima osnovnih i srednjih škola ali i sa studentima. Za rezultat imamo YouTube kanal sa više od 10 miliona pregleda.

O PORTALU: Spličanin po porijeklu a zagrebčanin po mjestu boravka, Toni Milun kreira više od 2.000 video lekcija posvećenih matematici. Svoje edukacijske vještine pokazuje u edukativnom portalu pod nazivom tonimilun.com Vrlo brzo veliki broj studenata volontira i ovaj edukacijski portal osvaja škole širom Hrvatske.

TONIMILUN.COM Kao edukativni portal, tonimilun.com je fokusiran na polje matematike i za ciljnu grupu ima učenike osnovnih i srednjih škola kao i studente.Portal je podjeljen na više sekcija namjenjenih različitim uzrastima. Za osnovce možemo pronaći lekcije napravljene za razrede 5 do 8. Srednjoškolci nisu zaboravljeni tako da posebna sekcija portala obrađuje lekcije matematike za učenike od 1. do 4 razreda. Studenti pak mogu za sebe pronaći poslovnu matematiku, statistiku i generalne teme povezane sa matematikom. S obzirom da osnovno školovanje u BiH traje 9 godina potencijalni korisnici portala sa područja BiH moraju uložiti više truda da dođu do željene lekcije.Sve edukativne lekcije na portalu su besplatne.Nije potrebna registracija za pristup sadržaju.

DIZAJN:Sa obzirom na veliki broj edukativni lekcija na portalu tonimilun.com možemo reći da je website sjajno dizajniran. Krajnjem korisniku je jednostavno doći do lekcija koje imaju svoje izdanje ne samo u video obliku ngo i u PDF-u. Klikom miša korisnik može izabrati odlazak na YouTube kanal ili pak skinuti lekciju na svoj kompjuter.Mnoge lekcije su urađene sa tzv. introm od 5 sekundi prije nego što započnu sa konkretnim predavanjem. Iako pojedine lekcije nisu urađene u skladu sa YouTube standardom od 720p sav edukativni materijal je jasno vidljiv sa kvalitetnim zvukom. Materija obrađena u lekcijama je predstavljena izuzetno jednostavno tako da krajnji korisnik nema nikakvih problerma prilikom razumjevanja lekcije.

CILJEVI EDUKACIJE Kao neformalni vid edukacije portal je većinski fokusiran na video lekcije iz matematike.Krajni korisnik ima priliku da stekne znanje iz određene oblasti ali je istovremeno uskraćen i za provjeru stečenog znanja. Provjera stećenog znanje kroz kvizove, testove i/ili pitalice je isto tako vrijedan edukativni alat koji pomaže krajnjem korisniku. Kreiranje balansa između video lekcija i provjere znanja (kroz formu testa) bi bila kvalitetna razvojna komponenta ovog sjajnog edukativnog portala.

Dalje Slijedeće
toni milun 
tm1 
tm2 
tm3 
tm4 
tm5 
Dalje Slijedeće