Preporučujemo
Home / Review / Review: Tehničko Obrazovanje

Review: Tehničko Obrazovanje

a razliku od uobičajenih edukativnih portala O.Š. Mokro nam donosi osvježenje na scenu neformalnog obrazovanj u vidu bloggerskih postova namjenjenih tehničkom obrazovanju. Osim tehničkog, na ovim blogovima možemo pronaći informatiku i saobraćajnu sekciju.  U želji da svojim učenicima omogući korištenje interneta kao vida obrazovanja nastavnik osnovne škole "Mokro",…

www.tehnickaskola.blogspot.ba

Jednostavnost pristupa sadržaju
Razumljivost lekcija
Kvizovi / testovi / vježbe
Prilagođenost učenicima iz BiH
Cijena: Besplatno
Dizajn websajta

UKUPNO

OCJENITE I VI OVAJ EDUKATIVNI PORTAL. KLIKNITE MIŠEM NA ZVIJEZDICE ISPOD RIJEČI UKUPNO !!!

User Rating: 3.76 ( 4 votes)
Za razliku od uobičajenih edukativnih portala O.Š. Mokro nam donosi osvježenje na scenu neformalnog obrazovanj u vidu bloggerskih postova namjenjenih tehničkom obrazovanju. Osim tehničkog, na ovim blogovima možemo pronaći informatiku i saobraćajnu sekciju.

O BLOGU: U želji da svojim učenicima omogući korištenje interneta kao vida obrazovanja nastavnik osnovne škole “Mokro”, Bojan Kulašević, je kreirao blog pod nazivom tehnickaskola.blogspot.ba. Iako nema formalan oblik edukativnog portala ovaj blog svojim korisnicima donosi širok spektar različitih edukativnih lekcija u obliku teksta i slika. Osim tehničke kulture blog se bavi i pitanjima informatike i saobraćajne sekcije. Lekcije su fokusirane na potrebe učenika osnovnih škola i to razrede od 6 do 9. Lekcije prate plan i program obrazovanja Republike Srpske.O.Š. “Mokro” koja održava ovaj blog za potrebe svojih učenika je smještena u blizini naselja Pale, RS – BiH.

TEHNICKASKOLA.BLOGSPOT.BA: S aobzirom da ovo nije klasični edukativni portal, blogspot je dizajniran da predstavi informacije o određenom predmetu. Osim tekstualnih lekcija i grafiičkih prikaza, autor bloga nam daje mogućnost da posjetimo linkove na kojima se nalaze uđbenici povezani sa tematikom tehničke kulture. Uđbenici se mogu naći u PDF verziji.

SPECIFIČNOST: Ono što ovaj blog stavlja u fokus jest i činjeci da se ovdje mogu naći linkovi za informatiku.Na informatičkom djelu bloga možemo pronači sjajne lekcije koje se odnose na QBASIC kao i sam program kojeg je potrebno skinuti ali ne i instalirati. Budući da nema instaliranja qbasic programa jednostavno je započeti sa praktičnom primjenom i vježbom lekcija ponuđenih na blogu. Osim qbasic-a, blog nam donosi i osnove HTML-a

CILJEVI EDUKACIJE: Kao neformalni vid edukacije blog je većinski fokusiran na lekcije iz Tehničke kulture, Saobraćajne sekcije, i informatike..Krajni korisnik ima priliku da stekne znanje iz određene oblasti ali je istovremeno upućen na mjesta gdje može koristiti vježbe i kvizove.

Dalje Slijedeće
tehnicko 
tehnicko2 
tehnicko1 
Dalje Slijedeće