Preporučujemo
Home / Review / Review: Škola Plus

Review: Škola Plus

eformalno obrazovanje postaje interesantno i knjižarama.Knjižare eksperimentiraju sa novim načinom poslovanja.Jedan takav primjer je i knjižara pod nazivom škola plus koja dolazi iz Beograda, Srbija.  Škola plus nije edukativni portal nego je zamišlje kao YouTube kanal sa lekcijama iz matematike. Ovo je svojevrstan projekt urađen od strane…

You Tube kanal: Škola Plus

Jednostavnost pristupa sadržaju
Kvaliteta zvuka i videa (HD)
Razumljivost lekcija
Kvizovi / testovi / vježbe
Prilagođenost učenicima iz BiH
Cijena: Besplatno
Dizajn websajta

UKUPNO

OCJENITE I VI OVAJ EDUKATIVNI PORTAL. KLIKNITE MIŠEM NA ZVIJEZDICE ISPOD RIJEČI UKUPNO !!!

User Rating: 4.45 ( 3 votes)
Neformalno obrazovanje postaje interesantno i knjižarama.Knjižare eksperimentiraju sa novim načinom poslovanja.Jedan takav primjer je i knjižara pod nazivom škola plus koja dolazi iz Beograda, Srbija.

O ŠKOLI PLUS: Škola plus nije edukativni portal nego je zamišlje kao YouTube kanal sa lekcijama iz matematike. Ovo je svojevrstan projekt urađen od strane knjižare koja je pokušala unjeti neki novi nivo usluge za svoje klijente.Kao knjižara svoje poslovne objekte imaju širom srbije pa su u sklopu svojih prodajnih asortimana dodali i edukativne lekcije koje su besplatno dostupne ne samo purtem specijaliziranog websajta nego i putem YouTube-kanala.

YOU TUBE KANAL (ŠKOLA PLUS): Kao pogodnost za svoje klijente knjižara pod nazivom “matematika škola plus” je kreirala edukativne lekcije besplatno dostupne na You Tube kanalu.Na raspolaganju se nalaze video lekcija iz oblasti matematike za učenike osnovnih škola. Do sada je ovaj YouTube kanal imao 270.000 pregleda.

SPECIFIKACIJE:U sklopu YouTube kanala pod linkom playlists možemo pronaći sadržaj koji se odnosi na matematiku. U skolpu matematike za 5 razred nalazimo 47 edukativnih lekcija.Za 6 razred imamo na raspolaganju 45 lekcija.7 i 8 razred su zastupljeni sa 40 odnosno 36 lekcija. Lekcije ne ispunjavaju standarde YouTub kanala od 720p ali su jasno vidljive sa zadovoljavajućim zvukom. Prednost ovih lekcija je u tome što su više fokusirane na predmed geometrije.S obzirom da osnovno školovanje u BiH traje 9 godina potencijalni korisnici YouTube kanala sa područja BiH moraju uložiti više truda da dođu do željene lekcije.