Preporučujemo
Home / Naši članovi

Naši članovi

clanoviOsnovano 2013.g. Udruženje „Online Centar za Edukaciju“ je sebi postavilo za cilj informatičkog opismenjavanja građana Bosne i Hercegovine. Prvenstveno nam je želja da asistiramo postojećem obrazovnom sistemu. Usvajanje informatičkih tehnologija je od ključne važnosti za razvoj društva i ekonomije u cijelosti. Imajuči u vidu da stjecanje znanja informatičkih tehnologija nije proces koji se dešava preko noći naš cilj je da sistematski i dugotrajno budemo podrška svim mladim ljudima koji žele, na jeziku koji razumiju, savladati tehnologije koje se danas koriste u modernim i razvijenim društvima. Iz toga razloga Udruženje je pokrenulo portal putem kojeg se na jednostavn i brz način može doći do znanja.

Cilj portala je da masovno i BESPLATNO ponudi bazu znanja osnovcima, srednjoškolcima i njihovim roditeljima. Jednom registrirani, mi ih pratim tokom njihovog školovanja sve do izlaska iz školskih klupa. Našu podršku imaju 24/7/365. U bilo koje doba dana ili noći – mi smo uz njih. Na bilo kojem mjestu gdje imaju pristup internetu –  mi smo uz njih. Bilo na PC-u, laptopu, tabletu ili mobitelu –  mi smo uz njih. Kada učenici budu razvijali svoje vlastite projekte –  mi smo uz njih.

Ovaj projekat našim učenicima daje status koji oni zaslužuju. To je ELTNI STATUS. Po oveme projektu mi smo daleko ispred Evropske Zajednice.

Da bi naša djece imala elitni status i besplatan pristup bazi znanja veliki broj profesionalaca daje svoj doprinos. Usprkos velikom broj volontiranih sati i poklonjenog znanja, mnoge elemente ovoga projekta Udruženje mora finansirati jer zavisimo od stranih tehnologija. Kao i svako udruženje financiranje je regulirano zakonom o Udruženju Gradjana i Fondacija. Naši članovi korisnici uplačuju mjesečnu članarinu i na taj način osiguravaju sponzorstvo jednom razredu na godišnjem nivou bilo u osnovnoj ili srednjoj školi. Ukratko,  jedna mjesečna članarina našeg udruženja finansira godišnji pristup cjelom razredu. Svi članovi udruženja, po statutu, imaju pravo korištenja sadržaja koje udruženje nudi.

Osim naših aktivnih članova, svi koji poklone svoje znanje u edukativne svrhe , dobijaju počasno članstvo i privilegije koje idu uz to članstvo.

Donatori , bilo fizička ili pravna lica, dobijaju V.I.P.status sa svim privilegijama.