Preporučujemo
Home / Naša Misija

Naša Misija

tehnologiaTehnologija ima važnu ulogu u mnogim aspektima svakodnevnog života. Razvojom  tehnologije dolazi do promjena u načinu na koji osobe usvajaju nova znanja. Različite vrste tehnologija mogu se iskoristiti u svrhu podrške i unaprijeđenja sticanja znanja. Jedna od takvih tehnologija je i pojava Interneta. Sam po sebi internet je otvorio prozor novih mogućnosti za sticanje znanja. Informacije i ideje koje su prije bile nedostupne sada su dostupne klikom miša. Osobe svih starosnih doba mogu se povezati, učiti i podjeliti znanje bilo na lokalnom ili globalnom nivou.

Koristeći on-line platforme osobe mogu utvrditi ili čak proširiti znanje stečeno u školskim uslovima. Usvajanje novih vještina i znanja je sada jednostavnije i interaktivnije. Znanje se može fokusirati na manje koncepte koji objašnjavaju velike ideje i obrnuto.  On-line platforme stvaraju mogučnost sticanja znanja izvan učionica u okruženju koje ima pristup internetu.  Znanje je sada dostupno 24/7/365. Na ovaj način stvara se „alatka“ koja potpomaže i služi već postoječem obrazovnom sistemu.

Imajući u vidu važnost tehnologije na polju obrazovanja naša misija je:

  • Omogućiti besplatan pristup znanju putem on-line platforme svim osnovcima,  srednjoškolcima i njihovim roditeljima
  • Promocija sigurnosti i zaštite na internetu

 

Ko smo mi

nastavnosredstvoOsnovani 2013 „ On-line Centar za Edukaciju i Kreativni Razvoj “ je neprofitno Udruženje Građana koje vjeruje da bi svako dijete trebalo imati pristup kvalitetnom obrazovanju bez obzira bilo ono formalno ili neformalno.
S ciljem asistiranja obrazovnom procesu članovi udruženja kreiraju različite edukativne lekcije, programe, vježbe i  aktivnosti koje BESPLATNO stavljaju na raspolaganje osnovcima, srednjoškolcima i njihovim roditeljima.„Naša dijeca su pametna samo im treba posvetiti pažnju i pokazati kako se radi“ – riječi su jednog našeg člana. Zaista, članovi udruženja svojim znanjem i zalaganjem žele omogučiti svoj djeci status koji im pripada: to je ELITNI STATUS.