Preporučujemo
Home / FashionBuzz / Ljepota i Zdravlje / 5 trikova za brže sušenje laka na noktima

5 trikova za brže sušenje laka na noktima

Kada se radi o ukrašavanju noktića, pažljivo biramo boju, gledamo bezbroj Tutoriala na YouTube-u, posvećujemo se svakom noktu, nanosimo dva sloja i čudimo se što napokon ne izgledamo kao da imamo dvije lijeve.

Nakon što je lak na noktima, iznenada moramo nešto hitno uzeti iz frižidera/javiti se na telefon/zakopčati gumb i naš je trud za čas upropašten! Ah, svima nam je poznat takav scenarij – zašto sušenje laka tako dugo traje?

Kako bismo vam skratili muke, otkrit ćemo vam nekoliko trikova zahvaljujući kojima će se lak brže osušiti:

Ledena voda

Prije nego počnete lakiranje, u malu čašu vode stavite nekoliko kockica leda. Nakon što nanesete lak na nokte, uronite ih u ledenu vodu što će stvrdnuti boje i ubrzati proces sušenja.

cold-water-nails

Fen

Umjesto da lamataš rukama, upotrijebi fen. Odaberi opciju najhladnijeg zraka i usmjeri prema svojim prstićima – jednostavno i brzo!

Lak za brzo sušenje

Postoje bezbojni lakovi koje možeš nanijeti kao posljednji sloj, a osim što učvršćuju nokat, ubrzavaju proces sušenja. Jedan od njih je Seche Vite kojeg možeš naručiti online iako postoje i drugi brandovi koje možeš pronaći na policama dućana.

sprej

 

Ulje

Bit ćeš malo masna, ali ovo pali! Možeš iskoristiti baby ulje ili neko koje imaš u kuhinji. Nakon što nalakiraš noktiće, namaži iz uljem i ostavi da djeluje nekoliko minuta, a potom ga isperi.

pam

Više tankih slojeva

Više tankih slojeva laka osušit će se brže nego jedan debel sloj pa vodi računa o tome kada se odlučiš na lakiranje noktića.